בחירת והתאמת דגים לבריכות נוי
שום בריכת נוי או אגנית מים לא תהיה מושלמת ללא מספר דגי בריכה שישחו בה ויפריחו בה חיים. אז כיצד לבחור ולדעת איזה דגים מתאימים לבריכה וכמה דגים יש לשים בבריכת הנוי או באגן המים.
סוגי הדגים שמתאימים לבריכה מתחלקים לשלוש קבוצות:
הקבוצה הראשונה דגי הקוי היפני, משפחת דגים המותאמת לבריכות מכל הגדלים, דגים צבעוניים ויפים שיופיים מותאם לראייה מלמעלה, מגיע במגוון גדלים, עד 80 ס"מ. דגים חזקים ועמידים שניתנים לשילוב עם דגי מים קרים מכל שאר הסוגים. דגים אלו חיים עד 100 שנה בתנאים מושלמים ולומדים להכיר את המטפלים בהם, ואפשר להאכיל אותם מהיד. החיסרון הגדול של דגי קוי הוא שאין אפשרות לגדל דגים מסוג זה בשילוב של צמחיית מים או בריכות נוי שמכילות צמחיה. דגי קוי משמידים את כל סוגי הצמחיה במים ויכולים לגדול רק בבריכות ללא צמחיה כלל.
סוג שני של דגי נוי מים קרים, הם דגי הזהב מכל הסוגים, שמכילים את הקומט שהוא הדג הכתום/אדום בעל זנב הארוך, השיבומקין או הקליקו שהוא הדג המקושקש בגבנים של כחול, לבן, שחור ואפור. הקומט הצהוב שהוא כמובן בגוון צהוב עם זנב ארוך, הטלסקופ השחור והשליירים השונים שהם דגים בעלי צורה עגלגלה, בעלי מספר רב של זנבות. כל סוגי דגים אלו מתאימים לגידול בבריכות נוי ואגמי מים, הם חזקים, אינם רגישים לטמפרטורות קרות ביותר ויכולים לשרוד גם בתנאי מים קשים. מוסיפים מגוון צבעים לבריכה וניתן להשיגם בגדלים של עד 30 ס"מ ובמחירים נוחים מאוד.
המשפחה האחרונה של הדגים שמתאימים לגידול בבריכות נוי ומפלי מים הם הדגים הביולוגיים והדגים הסניטרים, קבוצה רחבה מאוד של דגים שנוסף להיותם מקשטים את הבריכה הם גם מבצעים פעולות של ניקוי הירוקת, אכילת שאריות צמחית מים שנרקבה או אכילת וגירוש זחלי יתושים מסביב לבריכה. במשפחת הדגים הסניטרים חשוב להזכיר את הקרפיון השחור או קרפיון עשב, דג אשר אוכל אצות חוטיות ועלי צמחים שנרקבו. את דג הטינקה האדומה לבנת הבטן אשר אוכלת אצות וירוקת מכל סוג שהוא. את בינית הנחלים אשר חופרת בקרקעית הבריכה ומוציאה שאריות לכלוך שנתקעו שם, את הגרא רופה, השמרלה והפלקוסטומוס דגים שמנקים את קירות הבריכה והצמחים משאריות אצות וירוקת ומונעים חניקה של הצמחים מירוקת שנדבקת עליהם, את הגמבוזיה והרוזי בארב דגים אשר ניזונים מתולעים וזחלים שמגיעים לבריכה ובמיוחד מזחלי היתושים, דבר שמבריח יתושים מסביבת הבריכה.
יש לציין שכדאי ואף רצוי לשלב בין כמה סוגי ומשפחות דגים, דבר שגם יוצר סביבה בריאה יותר וגם מראה יפה יותר. כמות הדגים שניתן להכניס לתוך כל בריכה תלויה במיוחד באיכות הציוד המשאבה הפילטר והחמצן בבריכה, ולכן קשה מאוד לקבוע בדיוק את איכות ועצמת הציוד, אבל בציוד סביר נהוג לשים 1 ק"ג דגים לכל 1000 ליטר מים של הבריכה, יש לבדוק היטב שהגים לא סובלים בבריכה ממחסור בחמצן ואינם עולים מעל פני המים כדי לקחת חמצן.