התאמת דגי נוי לאקווריום

 

מאות סוגי דגי נוי קיימים וניתן להשיגם בחנויות בעלי החיים ואצל מגדלי הדגי הנוי הפזורים בארץ, איך נוכל לדעת איזה סוגי דגים מתאימים לאקווריום שבביתנו ואיזה סוגי דגי נוי לאקווריומים חיים אחד עם השני בשלום. בכתבה זו ננסה לענות לכם על חלק משאלות אלו ולתת לכם הסבר בסיסי באיזה דגי נוי לבחור, איזה משפחות דגי נוי אפשר לגדל ביחד וגם כמה טיפים לכמות הדגים המומלצת באקווריום וכיצד לבחור דגי נוי לאקווריום בריאים ואיכותיים בחנות דגים שבחרתם.

דגי הנוי לאקווריום מתחלקים לשלוש קבוצות:
דגי המים (הקרים) דגי הזהב - זוהי קבוצה שמתבססת על דגים ממשפחת הקרפיונים, דגים לאקווריומים חזקים מאוד שלא רגישים בכלל לטמפרטורה נמוכה, ולכן האקווריום לא דורש גוף חימום להפעלתו, הדגים לא רגישים למחלות ולכן משפחת דגים זאת מומלצת מאוד לגידול לאקווריום של ילדים ומגדלים חדשים שזהו האקווריום הראשון שלהם. יש לציין שדגים אלו הם יחסית דגים גדולים וגודלם מתחיל בכ- 5 ס"מ ומעלה, כך שקיימת בעיה לאכלס הרבה דגים מסוג זה באקווריום קטן, דגים אלו מגיעים לגדלים של עד כ-30 ס"מ ולכן הם מתאימים יותר לאכלוס באקווריומים גדולים, במקומות ציבוריים וגם ברכות נוי. הדגים מהסוגים האלו מתנועעים באיטיות יחסית. החסרונות הבולטים במשפחה זו, הראשון, שלא ניתן לגדל צמחיית מים ביחד עם סוגי דגי זהב משום שהם אכלני צמחייה ידועים וגם יש יחסית מעט סוגים ושילובים במשפחה זאת כך שהגיוון בין סוגי הדגים הצבעים והצורות הוא מוגבל באופן יחסי לשאר משפחות הדגים.

   

משפחת הדגים הטרופיים השקטים - זוהי המשפחה הגדולה ביותר והמגוונת ביותר מבין משפחות הדגים. והיא מכילה מאות סוגי דגים ממקורות שונים ברחבי העולם, בגדלים, צורות וצבעים שונים. הדגים רגישים לאיכות המים ודורשים טמפרטורה של בין 26-29 מעלות קבועה כל השנה כך שיש צורך בגוף חימום מווסט אלקטרוני באקווריום. הדגים הטרופיים ממשפחה זו אינם פוגעים בצמחיית המים כך שאפשר ורצוי לשלב באקווריום צמחי מים חיים. ישנם סוגם רבים של דגים במשפחת דג נוי טרופי שמתרבים על ידי השרצת דגים חיים, דבר שמוסיף עניין רב באקווריום. הדגים הטרופיים ברובם נעים בגדלים של בין שלושה ס"מ ל- 8 ס"מ ולכן ניתן להכניס יותר דגים לאקווריום ולגדל דגים אלו באקווריומים קטנים יותר, אבל חשוב ביותר לשמור על איכות המים ולהשתמש באקווריום בציוד מערכת סינון טובה. אחרת אתם עלולים לסבול מתמותות גבוהות ומיותרות. עוד יש לשים לב בקבוצה זאת, מכיוון שיש המון סוגים של דגים ששייכים למשפחה זאת וגם גדלים שונים ורבים, יש לבחור דגים בגודל שווה פחות או יותר כדי שיתאימו אחד לשני.

משפחת הדגים הטרופים הטורפים, משפחה של דגים צבעוניים ביותר, דגים חזקים ואגרסיביים מאוד, רובם מגיעים ממשפחת הציקלידים, אשר מקורם מנהרות ברחבי אפריקה, דגי נוי טרופיים במשפחה זאת טריטוריאליים כך שאסור לצופף הרבה דגים במעט מים, הדגים נמכרים בגדלים ממוצעים של בין 6 ס"מ ל-12 ס"מ, גודל גדול מהממוצע בדגים טרופים, מגוון הצבעים במשפחה זאת גדול. הדגים תוקפניים מאוד ויכולים להרוג אחד את השני במיוחד כאשר אין התאמה בין הגדלים של הדגים באקווריוםהדגים הטורפים נחשבים לדגים חזקים מאוד והם אינם רגישים למחלות ולאיכות המים. אבל אלו דגים טרופיים וכלן חובה לשמור על טמפרטורה אחידה וגובהה 26-29 מעלות. באקווריום טורפים, ציקלידים אין אפשרות לגדל צמחיה חייה.

לאחר שבחרנו את משפחת הדגים הרצויה לנו, נשאר לנו לבחור את הדגים עצמם. את כמות הדגים הרצויה באקווריום ואת הסוגים והצבעים בתוך הקבוצה עצמה. יש לציין שמאוד לא כדאי ומאוד לא רצוי לערבב בין קבוצות הדגים. דבר שמביא לבעיות ותמותות מיותרות.

 

אז כמה דגים אפשר לשים באקווריום?
זאת שאלה נצחית והתשובה עליה תלויה בדברים רבים כמו איכות מערכת הסינון, כמות החמצן במים, גודל הדגים, כמות וסוג המסתור באקווריום וכמובן גודל האקווריום בליטרים. נהוג לומר שבתנאים נורמליים אפשר לצופף בדגים טרופיים עד דג ל 1.5 ליטר, דגי מים קרים קטנים עד דג ל-3 ליטר ודגים טורפים בינוניים עד דג ל-4 ליטר מי אקווריוםיש להדגיש שהכנסת הדגים הראשונות לאקווריום צריכה להיות בכמות של כרבע מהכמות הסופית שאפשר יהיה לאכלס את האקווריום באכלוס הסופי ולאחר מכן להוסיף לאט לאט את שאר הדגים.

איך לבחור בחנות את הדגים שאנחנו רוצים לקנות וסימני אזהרה מפני דגים חולים?
יש לציין שקשה מאוד לראות ולדעת את איכות הדגים ובריאותם בחנות ללא ניסיון קודם ולכן ההמלצה הראשונה היא לבחור חנות שנראה לכם שאפשר לסמוך על המוכר בחנות, או על פי המלצות מחברים, ובכל זאת ניתן מספר סימני אזהרה: 

> יש לראות שהמים צלולים- מים חלביים או צבועים יכולים להצביע על בעיה בדגים או אקווריום תחת טיפול.
> הדגים השוהים באקווריום שוכבים על הרצפה (כמובן לא סוגי דגים שוכני קרקעית) או עומדים בקו המים העליון, נושמים בכבדות.
> לוודא שאין דגים מתים באקווריום שממנו אנחנו רוצים לבחור את הדגים לאקווריום שלנו.
> שאין על הדגים באקווריום נקודות לבנות קטנות או פטריות נראות על גוף הדג.
> שסנפירי הדגים שלמים ופתוחים פצעים על הדגים.

דלג לתוכן מרכזי

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

הצטרף למועדון הלקוחות שלנו

ניתן לבטל הזמנה באחת מהדרכים הבאות:

  • שליחת הודעה בעמוד יצירת קשר / ביטול הזמנה על ידי בחירת "ביטול הזמנה" ומילוי פרטים.
  • פנייה לשירות לקוחות בטלפון 09-7967202 (ימים א'-ה' בין השעות 09:00-16:00 ובימי שישי 08:00-12:00).
  • שליחת מייל לכתובת tropifis@zahav.net.il
  • שליחת פקס למספר 09-7965687

נציג משירות הלקוחות יחזור אליך להמשך תהליך ביטול ההזמנה.